Bridging the distance!

Dispatch app

Iedere chauffeur is een uitgifte post

Als zelfstandig taxichauffeur kun je niet altijd zelf je klanten bedienen. Soms moet je werk uitbesteden aan collega's, maar dit moet wel op de juiste wijze worden uitgevoerd en het liefst op een handige snelle wijze worden weggezet. Telefonisch kijken wie er in de buurt én beschikbaar is kost vaak veel tijd, belminuten en weleens de onnodige ergernissen. Daarom werken wij met de Smartphone applicatie Dispatch! Ritten doorgeven, kijken welke bekende collega’s met welk type voertuig zich in de buurt bevinden van de klant en vervolgens de rit doorgeven via de iPhone/iPad of Android toestel. Zo blijft de wachttijd voor de klant minimaal. Onze leden hebben veel eigen vaste klanten, zoals hotels, bedrijven, ambassades en ministeries. Het is belangrijk dat er in korte periode een kwaliteitstaxi voor de deur staat. Onze leden kunnen meteen zien welke collega’s er in de buurt zitten en of deze beschikbaar zijn. Zij kunnen gelijk de rit doorgeven aan de collega die zij zelf selecteren. Na de laatste Dispatch software update is het nu ook mogelijk om extra informatie bij de ritopdracht toe te voegen, zoals bijv. contante betaling of op factuur, ophaaltijd, naam klant, telefoonnummer enz. Op deze manier blijven wij de concurrentie steeds weer een stap voor.

Data-abonnement

De locatie van klant en collega’s wordt geladen via Google Maps. Het is daarom belangrijk dat de chauffeur beschikt over een goed en snel data-abonnement. We hebben berekend dat de app bij normaal gebruik zo’n 300 MB aan data binnenhaalt per maand. Omdat het typen op een touchscreen tijdens het rijden best moeilijk is, kunt u al uw veelgebruikte locaties en vaste klanten in de favorieten opslaan. Zo kunt u snel en makkelijk de rit doorzenden en hoeven niet alle gegevens opnieuw te worden in gevoerd.

taxi1

iPhone/iPad en Android toestellen

Veel van onze leden werken met de iPhone of een ander type smartphone welke op het Android platform draait(bijv. een Samsung of HTC) en/of een tablet. Het grote scherm van een tablet is fijn voor in de auto, maar niet handig om altijd mee te nemen. Met uw smartphone kunt u ritten aannemen en doorsturen ook als u niet in de auto zit. De app kan gebruikt worden op minimaal een iPhone 3GS, iPad1 of toestellen die op het android platform draaien. Het apparaat moet minimaal multitasking aankunnen.

Geen geld verslindende centrale nodig

Met deze app komen er geen dure taxicentrales meer aan te pas. De chauffeurs worden via de eigen telefoon benaderd door de zelf opgebouwde klantenkring en de klant krijgt de service en kwaliteit die hij verwacht en verdient. Hiermee houden alle leden binnen de groep de eigen zelfstandigheid. Zij bepalen zelf aan wie ze een rit uitbesteden. Alle verzonden data wordt gelogd, zodat er achteraf altijd kan worden nagegaan welke chauffeur welke rit heeft uitgevoerd. De app is geen vervanging van bekende planprogramma’s als WinTax of dataterminals als die van Quipment. Zo is er via Dispatch geen navigatie mogelijk, is er geen taximeterfunctie of een digitale rittenstaat van alle gereden ritten.

Alarmknop

Wel bevat de app een noodknop. Als een chauffeur deze indrukt krijgt iedere ingelogde collega automatisch een noodmelding met de huidige locatie van de collega in problemen. Ook kunnen de chauffeurs berichten naar elkaar sturen. Erg handig als er bijvoorbeeld een weg is afgesloten, filevorming onstaat of er staat een controle. Zo kan iedereen via de snelste route bij de klant arriveren. En als er aanvullende informatie nodig is bij een rit, kunt u ook verzenden met terugbel verzoek.

Paypal

Het is ook mogelijk om via Paypal de klant betalingen te laten doen. Het bonnetje wordt dan per email verzonden. Voorwaarden is wel dat de klant zelf ook in het bezit is van een Smartphone.

Provider

Belangrijk is wel om een betrouwbare provider te kiezen met een snelle en onbeperkte databundel. Dit om overal een goed bereik van het internet te hebben.


  • TV interview Dispatch
  • Instructie Paypal
  • Instructie favorieten locatie toevoegen
  • Algemene Voorwaarden ©2011-2014 Disclaimer